Slaapkamer inrichten

Cinderella kinderkamer cinderella

Dit betoverende Disney sprookje vult de dromen van vele kleine meisjes.

Hello Kitty kinderkamer Hello Kitty

Hello Kitty past prima in een schattige meisjeskamer.

Pip Studio kinderkamer PiP Studio

De ontwerpen van PiP Studio hebben een warme uitstraling.

Kleur meisjeskamer

meisjeskamer kleurOm een meisjeskamer in te richten, begint u met het kiezen van de kleur. Deze kleur gebruikt u om de muren en het plafond van de meisjeskamer te schilderen. Kleuren bepalen voor het grootste deel de sfeer en uitstraling van de slaapkamer voor uw dochter. In tijdschriften en op websites vindt u inspiratie voor kleuren. Na het kiezen van de juiste kleur kunt u verder met het kiezen van de vloerbedekking, de kinderkamermeubels en accessoires.

Hoeveel kleuren?

meisjeskamer inrichtenHet is belangrijk om stoffen, behang en patronen te kiezen die het thema en de kleurstelling van de meisjeskamer versterken. Gebruik daarentegen niet te veel kleuren of te veel verschillende patronen. Dat leidt namelijk af van de algemene toon van de kamer van uw dochter. Het is het beste om een gemeenschappelijke achtergrondkleur te kiezen, zelfs wanneer u verschillende patronen in de kamer gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan prints en patronen in verschillende maten, zoals een groot hart op de muur en kleine hartjes in de stoffen en gordijnen.

Mixen en matchen

kinderkamer meisje inrichtenVeel kleuren in de kinderkamer voor een meisje kan nooit kwaad. Tenzij u een kind heeft dat druk of onrustig wordt van veel kleuren. Dan is het handiger om de kinderkamer rustig en neutraal te houden. Voor alle andere kinderkamers voor meisjes kunt u een bonte mix aan kleuren gebruiken, die lekker mogen opvallen. Gebruik hierbij kleuren die goed mixen en matchen. Houd dan wel rekening met een neutrale basis van witte muren en een lichte vloer(bedekking).

Beddengoed

meisjeskamer dekbedovertrekNatuurlijk wilt u ook beddengoed dat goed combineert met het thema en kleurenpalet. Harten, bloemen en poppen in roze, paars en groen werken goed in de meeste meisjeskamers. Voor een jongenskamer kiest u bijvoorbeeld rood, geel of blauw. Het thema voor de kinderkamer laat zich het beste bepalen door de hobby's en voorkeuren van uw dochtertje. Kies iets wat bij haar past, en u creëert een slaapkamer waar uw kind graag wil zijn.