Slaapkamer inrichten

Cars kinderkamer Cars

Kinderkamer in de stijl van Disney Cars voor jongens en meisjes.

Cinderella kinderkamer cinderella

Dit betoverende Disney sprookje vult de dromen van vele kleine meisjes.

Jungle kinderkamer jungle stijl

Versier de kinderkamer met een jungle thema!

Lief kinderkamer Lief!

Kinderkamer met een bonte verzameling van kleuren.

Pip Studio kinderkamer PiP Studio

De ontwerpen van PiP Studio hebben een warme uitstraling.

Strand kinderkamer strand thema

Deze kinderkamer kan zowel sportief als relaxt worden ingericht.

Strand kinderkamer

kinderkamer strandEen kinderkamer met een strand thema kan zowel sportief (surf) als relaxt (tropisch) ingericht worden. Denk bijvoorbeeld aan Hawaï of aan surfen. De invalshoek die u kiest, hangt af van het karakter en de hobby’s van uw zoon of dochter. Een kinderkamer met het thema ‘strand’ is geschikt voor zowel jongens als meisjes. En het is ook nog eens een heel gemakkelijk thema om mee te werken. Op deze pagina kunt u ideeën opdoen voor de inrichting van een kinderkamer in strand stijl.

Strand: de basics

kinderkamer strand kleurAls het gaat om een kinderkamer in strand stijl, zijn er grofweg twee mogelijkheden. U kunt kiezen voor het traditionele surfthema, dat is meer sportief. Of u kunt kiezen voor een relaxte, speelse ‘Tiki’ kinderkamer. De eerste kamer is iets meer geschikt voor een jongen. De Hawaïaanse sfeer is kleurrijker en past daarom iets beter bij een uitbundig en extrovert kind. Dit thema is daarom ook zeer geschikt voor een meisje.

Kleur strandkamer surf

kinderkamer strand inrichtenAls het aankomt op het kiezen van kleuren voor de kinderkamer kamer, moet u natuurlijk eerst beslissen met welk thema u verder gaat: surf of tiki. Het surfthema gebruikt meestal op het strand geïnspireerde kleuren. Dat is niet moeilijk: doe uw ogen dicht en denk aan het volgende. De blauwe en groene kleuren van het water op een zonnige dag, de bruine tinten in drijfhout, het wit van zand en de grijze tinten van de rotsen.

Kleur strandkamer Hawaï

kinderkamer hawai voorbeeldDe kinderkamer in Hawaï stijl maakt gebruik van een veel helderder kleurenpalet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren van Hawaï-shirts en felgekleurde surfplanken. U kunt in principe alle kleuren van de regenboog gebruiken, maar fel oranje en fel geel zijn bijzonder goede keuzes. Ga echter niet voluit met deze kleuren, want dat wordt teveel. Beperk geel en oranje bijvoorbeeld tot een van de muren en gebruik daarnaast helder wit.

Strand meubels kinderkamer

kinderkamer hawai themaEr zijn veel verschillende soorten meubels te koop, die goed werken in een strand thema kinderkamer. Houten meubels (teak) kunnen prima gebruikt worden in beide soorten strandkamers. Maar denk ook eens aan metalen meubels, zoals in een strandtent. Het hoofdeinde van het bed kunt u zelf maken van een handgeschilderde surfplank of een paar ruwe, houten planken. Een surfplank koopt u dan via Ebay.

Strand raamdecoratie

kinderkamer strand themaVoor de ramen in de kinderkamer in strand stijl kunt u kiezen voor voorbedrukte gordijnen met een strandthema. Deze zijn te koop in vrijwel iedere woninginrichting winkel. Wie iets origineels zoekt, kan denken aan bijvoorbeeld houten shutters of witte luiken. De ramen van een kinderkamer in Hawaï stijl kunnen prima voorzien worden van kralengordijnen of bamboe luxaflex. Deze raambekleding is niet duur en te koop bij onder andere de Xenos. Een kraalgordijn is ook een prima alternatief voor een deur.