Slaapkamer inrichten

Shabby Chic tienerkamer meisje shabby chic

Shabby chic: vintage meubels, lichte kleuren en bohemien accessoires.

Brocante tienerkamer meisje brocante

Een brocante tienerkamer heeft veel hout, zachte kleuren en stevige vormen

Kleurrijk tienerkamer meisje kleurrijk

kleuren die u kunt gebruiken in een tienerkamer voor meisjes

Paris Chic tienerkamer meisje paris chic

Stijlvol en elegant: tienerkamer met sfeer van Parijs

Roze tienerkamer meisje roze

Een roze tienerkamer inrichten kan met verf, behang en accessoires

Lounge tienerkamer lounge

Wit, grijs en zwart zijn de basiskleuren voor de lounge slaapkamer

Blauw tienerkamer blauw

Een mooie, blauwe tienerkamer voor meiden

Zwarte tienerkamer meisje

zwarte tienerkamer meisjeEen tienerkamer in zwart wordt meestal gecombineerd met wit. Een zwart-witte tienerkamer voor een meisje ziet er strak en modern uit. Het voordeel van deze inrichting is dat u niet hoeft na te denken over de kleuren. Het is wel belangrijk dat de balans tussen zwart en wit goed is, anders is de slaapkamer te licht of te donker. Op deze pagina kunt u inspiratie opdoen voor de inrichting van een zwarte tienerkamer.

Zwarte tienerkamer inrichten

tienerkamer meisje voorbeeldEen zwarte tienerkamer inrichten voor een meisje kan met behulp van verf, behang, vloerbedekking, beddengoed en sierkussens. Op deze foto is vooral gebruik gemaakt van zwarte verf. De muur wordt bijzonder door de mooie muursticker van een witte boom. Het aanbod van muurstickers voor de tienerkamer is erg groot. Met name op internet vindt u veel verschillende soorten muurstickers, in allerlei vormen, maten en kleuren.

Zwart beddengoed

zwarte tienerkamerDe basis van een tienerkamer in zwart en wit zijn de muren en de vloer. Het is goed mogelijk om de tienerkamer in te richten zonder de muren te schilderen. Dat is goed te zien op deze foto. De muren en de vloer zijn allebei wit. De balans wordt hersteld door het zwarte beddengoed en de gehaakte sprei. De kleur zwart komt ook terug in het lekkere vloerkleed en het moderne nachtkastje. Zo ontstaat een tienerkamer in zwart en wit.

Zwart bed

zwarte tienerkamer ideeenDe basis van de slaapkamer op de foto is het zwarte bed. Dit stond er al voordat de kamer opnieuw ingericht werd. Ook de muren zijn niet opnieuw geverfd. Toch heeft deze tienerkamer binnen één middag een geheel nieuwe look gekregen. De rode gordijnen zijn vervangen door witte gordijnen met een zwart motief. Het beddengoed en de sierkussens zorgen ervoor dat de zwarte slaapkamer helemaal af is. De stoffen die grbruikt zijn, zijn rijk en zacht. Denk hierbij aan fluweel en nepbont.

Andere kleuren

witte tienerkamer inrichtenDe voorbeelden op deze pagina laten zien hoe u een zwarte tienerkamer in kunt richten. Sommige meiden vinden zwart veel te somber en hebben liever wat meer kleur in hun slaapkamer. Bekijk dan eens onze voorbeelden van een roze tienerkamer, een blauwe tienerkamer of een kleurrijke tienerkamer. Voor meiden die van strak en wit houden, hebben we tips voor de inrichting van een tienerkamer in lounge stijl.