Slaapkamer inrichten

Menu:

Shabby Chic tienerkamer meisje shabby chic

Shabby chic: vintage meubels, lichte kleuren en bohemien accessoires.

Reizen tienerkamer jongen reizen

Reizen: een tropisch strand of de skyline van New York

Brocante tienerkamer meisje brocante

Een brocante tienerkamer heeft veel hout, zachte kleuren en stevige vormen

Stoer tienerkamer jongen stoer

Tover een saaie jongenskamer om tot een stoer mannenparadijs

Kleurrijk tienerkamer meisje kleurrijk

kleuren die u kunt gebruiken in een tienerkamer voor meisjes

Muziek tienerkamer jongen muziek

House, reggae, dj of retro: bekijk de voorbeelden en foto’s

Paris Chic tienerkamer meisje paris chic

Stijlvol en elegant: tienerkamer met sfeer van Parijs

Zwart tienerkamer zwart

Een tienerkamer in zwart wordt meestal gecombineerd met wit

Roze tienerkamer meisje roze

Een roze tienerkamer inrichten kan met verf, behang en accessoires

Lounge tienerkamer lounge

Wit, grijs en zwart zijn de basiskleuren voor de lounge slaapkamer

Tienerkamer inrichten - Behang

tienerkamer behang voorbeeldMet behang maakt u in een handomdraai iets moois van iedere tienerkamer. Of u nu kiest voor effen, strepen, dessins, klassiek of afbeeldingen; wij laten u zien welke mogelijkheden er zijn om een leuke tienerkamer in te richten. De kleuren van muren bepalen voor een belangrijk deel de inrichting van de tienerkamer. Voor een mooie tienerkamer is het belangrijk dat de kleuren van de kamer goed op elkaar afgestemd worden. Gelukkig is het assortiment behang uitgebreid.

Soorten behang

tienerkamer ideeAlle bouwmarkten en meubelwinkels hebben tegenwoordig een ruim assortiment behang. Er zijn verschillende soorten behang te koop: papierbehang, vinylbehang, vliesbehang en glasvezelbehang. Er is zelf behang te koop dat overschilderbaar is. In de winkel vindt u tips om het goede behang te kiezen voor de ondergrond van de slaakamer en de behanglijm die u nodig heeft.

Kleuren behang in de tienerkamer

tienerkamer meisje voorbeeldBehangen is vaak de eerste klus bij het inrichten van een nieuwe tienerkamer. Het behang is erg bepalend voor de uitstrling van de kamer van uw zoon of dochter. Kies behang met een mooie kleur of dessin en combineer dit eventueel met een opstaande (plint)rand. Zo wordt de afwerking van de tienerkamer nog mooier. Vervolgens kiest u slaapkamermeubels en accessoires voor de tienerkamer.

Fotobehang of een muursticker

tienerkamer inrichten behangVoor wie niet kan kiezen uit het grote aanbod behang of graag iets bijzonders en unieks wil, is fotobehang te koop. Uw eigen foto wordt dan groot afgedrukt. Met dit bijzondere behang versiert u de muur van de slaapkamer. Mocht u de tienerkamer een andere uitstraling willen geven, maar heeft u geen zin om opnieuw te behangen, denk dan eens aan muurstickers. Muurstickers zijn ook geschikt als u de muren wit wilt schilderen of behangen (in verband met latere verkoop), maar toch iets speciaals wilt.