Slaapkamer inrichten

Shabby Chic tienerkamer meisje shabby chic

Shabby chic: vintage meubels, lichte kleuren en bohemien accessoires.

Reizen tienerkamer jongen reizen

Reizen: een tropisch strand of de skyline van New York

Brocante tienerkamer meisje brocante

Een brocante tienerkamer heeft veel hout, zachte kleuren en stevige vormen

Stoer tienerkamer jongen stoer

Tover een saaie jongenskamer om tot een stoer mannenparadijs

Kleurrijk tienerkamer meisje kleurrijk

kleuren die u kunt gebruiken in een tienerkamer voor meisjes

Muziek tienerkamer jongen muziek

House, reggae, dj of retro: bekijk de voorbeelden en foto’s

Paris Chic tienerkamer meisje paris chic

Stijlvol en elegant: tienerkamer met sfeer van Parijs

Zwart tienerkamer zwart

Een tienerkamer in zwart wordt meestal gecombineerd met wit

Roze tienerkamer meisje roze

Een roze tienerkamer inrichten kan met verf, behang en accessoires

Lounge tienerkamer lounge

Wit, grijs en zwart zijn de basiskleuren voor de lounge slaapkamer

Blauw tienerkamer blauw

Een mooie, blauwe tienerkamer voor meiden

Tienerkamer inrichten

tienerslaapkamer ideeEen tienerslaapkamer in neutrale kleuren hoeft niet saai te zijn. Bekijk onze voorbeelden voor inspiratie voor een tienerkamer voor zowel jongens als meisjes. Een tienerslaapkamer in neutrale kleuren bestaat uit een zorgvuldig gekozen combinatie van kleuren. Bijvoorbeeld verschillende tinten grijs. Of een witte tienerkamer, met enkele zwarte vlakken. Deze kleurverdeling geeft de kamer een rustige en luxe uitstraling.

Bureau en meubels

voorbeeld mooie tienerkamerEen wit bureau is een uitstekende keuze voor een neutrale tienerkamer. In combinatie met een mooi geschilderde muur in een opvallende, maar toch neutrale kleur, wordt de tienerkamer niet saai. Houten meubels doen het altijd goed in een neutrale tienerkamer. In deze slaapkamer zijn verschillende bruintinten gecombineerd voor een spannend effect. Doordat de kleuren op elkaar afgestemd zijn, oogt deze tienerkamer rustig.

Inspiratie kleine tienerkamer

tienerslaapkamer meubelsDeze foto laat zien dat het ook mogelijk is om van een kleine tienerkamer iets moois te maken. Door functionele slaapkamermeubels, zoals een hoogslaper, te kopen gaat u slim om met weinige ruimte die er is. Het is wel belangrijk dat de hoogslaper van goede kwaliteit is en er goed uitziet. Dit bed is immers de blikvanger van de kamer en bepaalt daarmee voor een belangrijk deel de sfeer van de tienerkamer.

Toilettafel

tienerkamer toilettafelIn een meisjesslaapkamer mag een mooie toilettafel uiteraard niet ontbreken. Toilettafels zijn lekker praktisch bij het opmaken. Daarnaast bieden ze een prima opbergruimte voor make-up en sieraden. Wij geven u inspiratie en ideeën voor mooie toilettafels voor iedere tienerkamer, in iedere stijk: landelijk, hip of brocante. Een tweedehands toilettafel opknappen geeft altijd een mooi resultaat en is goedkoper dan een nieuwe toilettafel.

Kledingkast jongenskamer

tienerkamer inrichtenVoor een jongensslaapkamer is een locker een goede keuze. Deze kunt u kopen in verschillende uitvoeringen: van hout (ook steigerhout) tot metaal. Lockers zijn vaak te koop in verschillende kleuren, dus er is er altijd wel een die past bij de inrichting van een tienerkamer voor jongens. U kunt ook een complete series meubels voor de tienerkamer kopen. Zo weet u zeker dat alle meubels bij elkaar passen. Ook handig: veel winkels geven korting wanneer u een complete meubelserie in een keer aanschaft.

Kledingkast meisjeskamer

inloopkast voorbeeldDe droom van ieder meisje is natuurlijk een echte inloopkast. Een inloopkast (of walk-in closet) is eigenlijk niets anders dan een kamer zonder deur, grenzend aan de slaapkamer. Deze kamer is volledig ingericht om als kledingkast te kunnen dienen. Een inloopkast heeft dus rails om kleding op te hangen, legplanken, haken en hangers voor sieraden en uiteraard een schoenenrek of schoenenkast.